Selecteer een pagina

Ga jij binnenkort beginnen aan het verbouwen van jouw huis? Ga jij jouw tuin een goede opknapbeurt geven? Of ben jij een echte DIY’er? Voor al deze thuisklussen doe je er goed aan om een goede klusoutfit te dragen. Laat jouw oude en versleten sneakers links liggen. Het is tijd voor een goede werkoutfit. Lees hier 8x tips over een veilige en praktische werkoutfit.

Tip 1: Veiligheid staat voorop

Voor kleine klusjes in jouw huis kun je prima dat paar versleten schoenen aantrekken. Maar voor iets groots als een verbouwing kun je het best goede werkschoenen en geschikte werkkleding dragen. Waarom is dit van belang?

 1. Je kunt je klus beter uitvoeren
 2. Jouw tenen en voeten worden beter beschermd
 3. Verhoogd jouw veiligheid tijdens het klussen
 4. Het biedt meer comfort
 5. Je voorkomt lichamelijke klachten

Tip 2: Werkschoen met veiligheidsneus

Werkschoenen met een veiligheidsneus beschermen jouw tenen optimaal tegen vallende voorwerpen en zware objecten. Veel voorkomende letsels aan de tenen worden op deze manier voorkomen. De stalen variant veiligheidsneus is waarschijnlijk de meest bekende, maar je hebt ook de composiet veiligheidsneus.

Tip 3: Oplossing voor gehurkt werken

Voor een klus met veel geknield werk kun je het best kiezen voor een schoen met stevige overneus. Deze voorkomt vroegtijdige slijtage van de neus. Bovendien kun je bij gebukt of gehurkt werk, beter kiezen voor lage werkschoenen zodat de enkels nog vrij kunnen bewegen.

Tip 4: Bepaal jouw budget

Er zijn goede werkschoenen in elke prijsklasse. Het voordeel van het duurdere segment, is dat ze vaak wat duurzamer zijn. De schoenen gaan dus langer mee en hoef je ze minder snel te vervangen. Goedkope werkschoenen zijn ideaal voor bijvoorbeeld de uitzendbranche, omdat ze voor kortere tijd veel gebruikt worden. Ga online opzoek naar leuke aanbiedingen werkschoenen!

Tip 5: Waterdichte schoenen bij tuinverbouwing

Ga jij niet alleen binnen, maar ook buiten verbouwen? Als jouw tuin op de schop gaat, worden schoenen snel vies en nat. Niemand houdt van natte sokken, dus je kunt het best een werkschoen of werklaars nemen die vuil- en waterafstotend of helemaal waterdicht is. S3 veiligheidsschoenen zou ideaal zijn voor zo’n flinke klus. Kies voor:

 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Vuil- en waterafstotend
 • Waterdicht
 • Hoog model, zodat er geen aarde in komt
 • Eventueel warme voering als je snel last hebt van koude voeten

Tip 6: Mooie werkschoen sneakers

Moeten jouw werkschoenen puur functioneel zijn of wil je ook graag een mooie uitstraling? Je hebt werkschoenen met lompe uitstraling, maar je kunt ook gaan voor sportieve sneakers of nette schoenen met meer stijl.

Waar jouw oude versleten klussneakers vaak geen grip meer bieden, kun je gaan voor een nieuw paar sneaker werkschoenen. Voordelen:

 • Safety sneakers hebben het uiterlijk van een gewone sneaker
 • Ze voldoen aan de veiligheidsnormeringen
 • Je kunt een antislip normering (SRC) kiezen voor nog meer grip

Tip 7: Instappers voor binnen- en buitenklussen

Het kan ook zo zijn dat je zowel binnen als buiten klust. Voorkom dat jouw vloer thuis een zanderige bedoeling wordt en ga instappers of tuinklompen dragen. Je kunt ze zeer gemakkelijk aan- en uittrekken, dus je hoeft niet meer met jouw vieze schoenen naar binnen.

Tip 8: Vergeet praktische werkkleding niet

Ook de kleding is er om klussen zo comfortabel mogelijk te maken. Bepaal wat voor soort werkbroek jij nodig hebt. Voor schilderklussen is het handig om veel zakken te hebben en als je veel geknield werk doet, zijn slijtvaste kniezakken aan te raden. Bedenk daarom wat jij nodig hebt voor jouw klus. Korte werkbroek of juist een lange? Veel of weinig zakken? Stevig materiaal met hoog doekgewicht? Bij veel geknield werk: kniezakken en Cordura versteviging. Met of zonder hamerlus?