Selecteer een pagina

Wanneer je een nieuwe tuin aan gaat leggen heb je een tuinafscheiding nodig. Je wilt immers niet dat iedereen zomaar je tuin binnen kan lopen of kijken. De twee meest gekozen opties zijn een houten schutting en een groene afscheiding met planten. Omdat onze voorkeur uitgaat naar een groene schutting, hebben we in dit artikel de beste planten voor een tuinafscheiding verzameld!

Beukenhaag

Eén van onze favorieten voor een groene tuinafscheiding is de beukplant die je bijvoorbeeld bij Hagen-planten.nl kunt kopen. Een groot voordeel van de beukplant is dat de bladeren in de winter enkel verdorren, maar niet vervallen. Dit betekend dus dat je ook in de winter gewoon een dichte haag houdt. Wel zo fijn voor je privacy! Ook kan de beukenhaag op iedere gewenste hoogte worden gesnoeid. ze groeien namelijk zo’n 30 tot 60 centimeter per jaar, en kunnen aan het eind van de zomer of in de herfst worden gesnoeid. Wanneer je dit ieder jaar doet, zal de beukplant op de gewenste hoogte blijven!

Het beste is om de beukplant in de zon of halfschaduw te planten, in een droge tot normale ondergrond. Een beukplant houdt niet van een natte grond. Houdt hier dus ook rekening mee bij het onderhouden. Ook houdt deze plant niet van erg harde wind. Woon je in een omgeving met harde wind of natte grond, is het verstandiger om een ‘haagbeuk’ te nemen. Deze kan hier namelijk wel prima tegen. 

De beukplant is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. De reguliere kleur is groen. Daarnaast bestaat er ook een rode beuk! Deze is op de kleur na exact hetzelfde. Sommige mensen vinden de groene beuk mooier, andere mensen geven de voorkeur aan de rode variant. 

Taxushaag

Een andere optie voor je tuinafscheiding is de taxushaag. Deze heeft naalden en is onderdeel van de coniferen familie. Geen zorgen, de naalden prikken niet! De taxushaag behoudt het hele jaar door zijn groene kleur. Ook in de winter heb je dus een groene tuinafscheiding! De taxushaag is onderhoudsvriendelijk en blijft lang in leven. Er bestaan verschillende soorten taxushagen, waarvan de ‘venijnboom’ de bekendste is. 

Beukplanten en taxusplanten kopen

Je kunt zowel een taxushaag als een beukenhaag kopen bij Beukplanten.nl.