Selecteer een pagina

Je bent toe aan een nieuwe tuin door RR Tuin & Design in Etten-Leur? Droom jij ook van een uitbundig bloeiende tuin in de zomer, met gezellige zithoekjes, of juist een strakke look voor je tuin? Wanneer je nu jouw tuinplannen op papier zet, heb je kans dat je deze zomer nog kunt genieten in jouw nieuwe en mooie tuin. Lees zeker even verder voor de tips die je hierbij kunt gebruiken. 

Zorg voor veel inspiratie

Het ontwerpen van een tuin begint met het opdoen van veel inspiratie. Hiervoor kun je kijken in tijdschriften of de app Pinterest gebruiken. Door te kijken naar veel plaatjes, kom je erachter wat jouw stijl is. Hoe je van strak of wil je juist een natuurlijke en wildere tuin die vol staat met planten. Wil je een gebruiksvriendelijke tuin of zit je graag vaak met je handen in de aarde? Moet de tuin vooral een plek zijn om te relaxen? Wil je een tuin waar je kinderen kunnen spelen? Om een duidelijker beeld te krijgen, is het handig om inspiratie op te doen. 

Het voordeel van grote tegels

Wanneer je op het punt komt dat je de tegels gaat kiezen, kom je erachter dat je oneindig veel opties hebt. Wanneer je ervoor kiest om grote tegels aan te schaffen, heb je te maken met bepaalde voordelen. Je creëert namelijk een rustig beeld en een strak resultaat. Keramische tegels zijn tegenwoordig erg in trek, ze hebben weinig onderhoud nodig en daarnaast past de mooie strakke look ook goed in een moderne tuin.

Ga de hoogte in!

‘Ga voor groot’ geldt niet alleen voor de tegen, maar ook voor de schutting die je in je tuin wilt. Een schutting mag twee meter hoog zijn. Wil je juist liever een heg? Zorg er dan voor dat deze minimaal 2.20 zijn. Dat geldt voor alle groene hagen. Een smalle boom van vier of vijf meter lijkt misschien groot, maar dat valt mee. Kies voor de beplanting ook voor soorten die zorgen voor volume. Hoe meer groen, hoe beter!