Selecteer een pagina

Wanneer u de verschillende soorten buitenspeelgoed onder de loep gaat nemen zult u eigenlijk meteen een aantal zaken kunnen vaststellen. In eerste instantie is het natuurlijk zo dat er heel wat verschillende soorten buitenspeelgoed verkrijgbaar zijn. Dat is echter niet alles, daarnaast kunnen ze ook op verschillende manieren geproduceerd zijn. De meest kwalitatieve speeltorens die op de markt zijn terug te vinden zijn hoofdzakelijk gemaakt van hout. Dit hout is bovendien speciaal behandeld waardoor het niet vatbaar is voor onder meer verrotting. Denkt u er ook aan om een speeltoren aan te kopen voor in uw tuin? Bent u echter toch nog niet helemaal overtuigd? Op deze pagina zijn alvast drie uitstekende redenen terug te vinden waarom het ook voor u de moeite waard kan zijn om te investeren in een speeltoren kopen.

1.) Het zet uw kinderen terug aan tot buitenspelen 

Voor het merendeel van de ouders is dit ongetwijfeld de belangrijkste reden om over te gaan tot het aankopen van een speeltoren. In de praktijk kan er namelijk worden vastgesteld dat heel wat mensen met de handen in het haar zitten wanneer het aankomt op hun kinderen motiveren om buiten te gaan spelen. Heel wat kinderen zitten tegenwoordig dan ook liever voor de computer of spelen een computerspel. Op zich is daar niets mis mee, maar buitenspelen is toch heel wat gezonder. Door het aankopen van een speeltoren en deze in uw tuin te integreren zult u kunnen vaststellen dat uw kinderen veel gemotiveerder zullen zijn om zich terug lekker een beetje in de tuin uit te gaan leven. 

2.) Een speeltoren maakt uw tuin in één klap kindvriendelijk(er)

Heel wat mensen vrezen dat zij eigenlijk of geen concrete mogelijkheden beschikken om hun tuin kindvriendelijk(er) te maken. Toch is dat wel degelijk het geval. Een speeltoren is steeds verkrijgbaar in heel wat verschillende uitvoeringen. Dit zorgt ervoor dat er zelfs exemplaren op de markt zijn terug te vinden welke perfect in een kleine(re) tuin kunnen worden geplaatst. U dient er bij het aankopen van een dergelijke speeltoren in de praktijk wel rekening mee te houden dat de (uitbreidings)mogelijkheden vrij beperkt zijn. Kunt u daar mee leven? In dat geval hoeft helemaal niets u in de weg te staan om een speeltoren in uw klein tuin te plaatsen.

3.) U kunt zelf bepalen hoe de speeltoren er uit moet komen te zien

Last but not least is de ene speeltoren tegenwoordig absoluut de andere niet meer, integendeel. U zult bij het bestellen van een speeltoren dan ook altijd kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende uitbreidingen of features beschikbaar zijn. Op dit vlak kunt u onder meer een keuze maken tussen de onderstaande opties: 

  • Moet de speeltoren voorzien zijn van een glijbaan of niet? 
  • Dient er een nestschommel voorzien te worden? 
  • Wilt u graag een klimaanbouw en / of klimwand voorzien? 
  • Wat met de eventuele aanwezigheid van een zandbak?

Bovenstaande zijn eigenlijk slechts een paar van de verschillende opties die tot de mogelijkheden behoren. In ieder geval, de drie aangehaalde redenen op deze pagina zorgen er stuk voor stuk voor dat een speeltoren kopen tegenwoordig nog steeds een prima idee is!