Selecteer een pagina

Bomen zijn onderdeel van het straatbeeld en worden door de overheid vaak bewust aangeplant. Sommige bomen zijn zeer herkenbaar zoals bijvoorbeeld de eik of berk. Iedere boomsoort heeft unieke eigenschappen. Sommige mensen vinden bijvoorbeeld de beuk een mooie boom vanwege de gladde stam. Andere mensen worden misschien wel blij van een eik omdat deze eekhoorntjes aantrekt. Net zoals de overheid kun je zelf beslissen welke bomen je wel of niet in je tuin wilt hebben. 

Ontwerpbureau Luijendijk is de aangewezen expert bij het advies, aanplanten, en onderhouden van de mooiste bomen in uw tuin. Dankzij vakkennis en ervaring kan snel vastgesteld worden welke bomen het goed doen in uw tuinomgeving. Er wordt gelet op weersomstandigheden zoals wind, vochtigheid, en zonneschijn. Ontwerpbureau Luijendijk helpt klanten kiezen uit een veelvoud van bomen die potentieel hebben in de tuin van de klant. Er wordt geadviseerd over de groeiontwikkeling van de boom, risico’s op ziekte, kosten voor onderhoud, invloed op de bodem, en het prijskaartje. De duurste bomen zijn niet perse de beste keuze. Het mooie aan natuur en dus ook aan bomen is dat geduld en liefde belangrijker zijn dan hoe dik uw portemonnee is. 

Als u dus bereid bent om te leren en energie te steken in uw tuin dan kan het resultaat net zo mooi of nog mooier zijn als bij een peperdure tuin. Een boom die bijzonder is en toch betaalbaar is de Japanse Esdoorn. Deze staat mooi in de tuin en voegt een warme donkerrode kleur toe aan uw tuin. Er zijn trouwens ook Esdoorns met een rood-groen of groen blad. Het blad is heeft een fijne handvorm en is dus erg sierlijk. Voeding is ook erg belangrijk voor planten. De Japanse Esdoorn is bijvoorbeeld een zuurminnende plant en heeft genoeg voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Ontwerpbureau Luijendijk kan u adviseren over de beste voeding voor al uw planten. Zo blijven bomen ook na het tuinontwerp gezond en mooi.