Selecteer een pagina

Hagen zijn ideaal om meer privacy in de tuin te krijgen. Buiten meer privacy heeft het aanplanten van een haag nog veel andere voordelen zoals het bijdragen aan biodiversiteit of verkoeling in de zomer. Er zijn veel verschillende soorten en modellen hagen, maar voor welke moet je gaan als je een moderne tuin hebt? We gaan je daar in dit artikel meer over vertellen.

Het uiterlijk van een moderne tuin

Het is ten eerste belangrijk om te weten hoe een moderne tuin eruit ziet. Een moderne tuin gaat uit van dezelfde stijl als moderne architectuur en interieur. Denk dan aan simpele en neutrale kleuren zoals wit, zwart, bruin en ultraviolet. Er wordt ook gebruik gemaakt van materialen zoals steen, hout, grind, gras en verschillende soorten planten. Alles wel in een strak neutraal thema. De tuinen hebben strakke, geometrische vormen en duidelijk afgebakende gebieden. Je wilt natuurlijk ook dat de hagen bij de geometrische en strakke stijl passen. We gaan in de volgende alinea´s de meest aangeraden hagen voor een moderne tuin bespreken. Je kan voor kwalitatieve hagen terecht bij hagen-planten.nl.

Wintergroene haag

Moderne tuinen zoals we net hebben besproken, zien er meestal netjes en geordend uit. Voor zo´n soort tuin willen meeste mensen het liefst een formele haag die makkelijk gesnoeid kan worden in een strakke vorm. Dat is waarom wintergroene haag zo perfect is. Deze soort haag heeft een dichte groeivorm en behoudt zijn groene bladeren de hele winter lang. Zo heb je altijd een verzorgde tuin met privacy.

Californische Cipres

Californische Cipres is ook een favoriet voor veel mensen. Deze soort struik behoudt zijn groene bladeren, ook in de winter. Je bent ook verzekerd van privacy want de Californische Cipres is zichtdicht. Je hebt ook een blauwe en grijze variant van de Californische Cipres, dit is echter minder gebruikelijk in de moderne tuinstijl.

Liguster

Liguster is ook populair als haagplant voor een moderne tuin. De Liguster kan erg goed tegen vervuilde lucht en is dus ideaal als je aan een drukke weg woont of als je bijvoorbeeld op een industrieterrein woont waar veel vervuilde lucht is. De Liguster is daarnaast ook een van de snelst groeiende haagplanten. De haag heeft mooie groene bladeren die in meeste gevallen in de winter zijn bladeren behoudt, tenzij het uitzonderlijk koud is. De Liguster heeft een dichte vertakking en is ideaal voor strakke hagen. Een bonus is dat in de zomer de liguster met mooie witte bloemen bloeit.