Selecteer een pagina

meer natuurbeleving in uw tuin. De wensen verschillen hier erg in, maar dat veel mensen een levendige tuin willen, daar is vrijwel iedereen het met elkaar eens. Maar hoe krijgt u in uw tuin een goede natuurbeleving? 

Vogels en insecten

Met vogels en insecten is uw tuin al een stuk levendiger, maar daar moet u natuurlijk wel van houden. Een tuin met broedende vogels, vlinder en bijen geven uw tuin een heel ander leven. 

Hoe kunt pakken we dit aan?

Voor elke tuinrenovatie of tuinaanleg is een plan nodig. Natuurlijk bent u vrij om zelf een tuinontwerp te maken, maar ook kunt u daarvoor terecht bij professionele organisaties. Bent u woonachtig in omgeving Roosendaal dan kan Habro Tuinen u helpen. Habro Tuinen ontwerpt uw tuin in Roosendaal

Zoals bij de aanleg van alle tuinen, is een plan van groot belang. Voordat er een plan kan komen, wordt er eerst een inventarisatie gedaan door de hovenier.  Een hovenier, tuinontwerper houdt rekening met:

  • De vruchtbaarheid van de bodem
  • Aanwezige natuurlijke elementen
  • De omgeving naar drachtplanten
  • De bezonning 
  • Het vochtbehoud van de tuin

De vruchtbaarheid van de bodem

Een tuin, mag pas een tuin genoemd worden als er planten in staan. Hiervoor is fundament de bodem. Het tuinontwerp en beplantingsplan, gaat uit van de aanwezige bodem. Van de bodemkwaliteit wordt een analyse gemaakt, waaruit blijkt hoe vruchtbaar de grond is en welke mogelijkheden deze tuin brengt. 

Omgevingsscan

Voor een levendige tuin met veel insecten, zult u een omgeving moeten creëren met lindebomen, esdoorns of wilgen. Wanneer deze bomen in uw tuin aanwezig zijn. Bent u verzekerd van een dierrijke tuin. 

Zon

Wellicht zit u zelf graag in de zon, maar dat geldt ook voor sommige planten. Eén voorbeeld hiervan is de drachtplant. Maar ook zijn er voldoende planten die in de schaduw prima leven en ook nog eens bijen aantrekken. Neem bijvoorbeeld:de Longkruid, Pachysandra, Campanula en Symphytum bulbosum.

Vogels en vlinders

Bent u een echte vogelliefhebber en wilt u graag dat er vogels in uw tuin broeden, dan zal er voldoende eten in uw tuin aanwezig moeten zijn. Wilt u liever of ook vlinders, kies dan voor de vlinderstruik. Met deze struik ziet u gegarandeerd vlinders.