Selecteer een pagina

Wanneer jij ervoor kiest om tuinmeubelen aan te schaffen moet je jezelf ook beseffen dat hier wat onderhoudswerk aan zit. Als het onderhoudswerk is gedaan kan jij wel weer gaan genieten van jouw tuinmeubelen. Om het levensduur van de tuinmeubelen te verlangen moet jij ervoor zorgen dat ze goed onderhouden wordt. Ook is het verstandig om niet zomaar meubelen te kopen. Let op dat je wel echt meubelen haalt die speciaal voor buiten zijn. Ben jij op zoek naar leuke tuinmeubelen? Dan bent u bij Tuintrend Waalwijk bij het goede adres! Zij bieden tuinmeubelen aan van een goede kwaliteit. 

Hoe onderhoud je houten tuinmeubelen?

Houten tuinmeubelen moet je ongeveer twee keer per jaar behandelen. Maak het hout goed schoon met schoonmaakmiddelen. Ook is het goed om de houten tuinmeubelen goed af te spoelen na het schoonmaken. Wrijf vervolgens de houten meubels in met een dikke laag tuinmeubelolie. Laat de olie goed intrekken en neem dan de meubels goed af met een droge doek. 

Wat te doen bij een kunstoffen tuinmeubelen?

Het goed onderhouden van jouw kunststoffen tuinmeubel zorgt ervoor dat de levensduur van jouw meubel verlengt wordt. Hierdoor kun jij langer van jouw tuinmeubel genieten. Kunstoffen meubels vergen minder onderhoudswerk, maar toch is het goed om onderhoud te verrichten. Omdat je de kunstoffen meubels buiten laat staan, is het wel net zo fris om ze net voor de zomer weer een keer schoon te maken en klaar te maken voor gebruik. Maak de kunstoffen tuinmeubel schoon met een zachte borstel of doek, zodat het materiaal niet beschadigd raakt. 

Hoe onderhoud je metalen meubels? 

Het onderhouden van metalen tuinmeubilair doe je door een sopje te maken van water en zeep. Stop vervolgens een zachte borstel in het water en poets het metaal schoon. Droog het metaal na het schoonmaken goed. Door het met een zachte borstel schoon te maken voorkom je krassen. Heb je kussens op je metalen tuinmeubels? Vergeet die dan niet eraf te halen wanneer het weer slechter weer wordt. Zo blijven de kussen van goede kwaliteit en schoon. De metalen tuinmeubels kan je wel laten staan!

Hoe onderhoud je een aluminium tuinmeubelen goed? 

Tuinmeubelen van aluminium kan je prima buiten laten staan het hele jaar door. Ondanks dat aluminium tuinmeubelen onderhoudsarm zijn, betekent dit niet dat deze meubelen onderhoudsvrij zijn. Om de levensduur te verlengen, is het belangrijk de meubelen wel af te nemen met een doek. Hierdoor hecht vuil niet aan het aluminium. Ook aluminium tuinmeubels kan je schoonmaken met een sopje met water en zeep. Spoel het meubel goed af met het sopje.