Selecteer een pagina

De aanleg van een zwembad is natuurlijk een flinke inverstering. Je gaat er heel veel plezier van hebben, maar het kost ook een hoop spaargeld en onderhoudswerk. Om het onderhoud en warmteverlies aan het zwembad te verminderen, heb je een zomer zwembadafdekkingen en een zwembadafdekkingen voor in de winter.

Hoe houd je warmteverlies tegen?

Het verwarmen van een heel zwembad, kost natuurlijk een hoop energie. Het zwembadwater kan op verschillende manieren verwarmd worden. Wil jij je huiskamer verwarmen, dan doe je ook alle deuren dicht, zodat de warmte niet weggaat. Daarom is een afdekking ook belangrijk bij een zwembad,  anders verliest het zwembad te veel warmte. Veel mensen kiezen voor een warmtepomp, maar een nadeel aan een waterpomp is dat het een grote investering is. Het opwarmen van jouw zwembad met energiebesparing, is ook mogelijk. Het beste is dan om een zwembadafdekking te kopen met een isolerende lamellenafdekking. Zo kan je toch warmteverlies tegengaan en energie besparen. Bij het aanschaffen van een zwembad is een zwembadafdekking, dus wel van cruciaal belang. Staat jouw zwembad niet in de zon, dan heeft een zwembadafdekking met zonnepanelen, niet zoveel zin voor jou. 

Hoe dek ik mijn zwembad af?

Bij het afdekken van je zwembad moet je rekening houden, met de maten van de zwembadafdekking. Is de maat niet goed, dan kan de afdekking ook niet zijn optimale werking geven. Je hebt zwembadafdekkingen die automatisch dicht en open gaan, maar ook die je handmatig nog moet doen. Gaat de afdekking dicht, kijk dan altijd even na of de afdekking goed gesloten is.

Hoe voorkom je hoge onderhoudskosten aan je zwembad?

Zoals al eerder vermeld is, is een zwembadafdekking goed om onderhoudskosten te verlagen. Het verwarmen van je zwembad kan ook met energiebesparing. Door het vermijden van vuil in het zwembad, hoef je minder vaak de filters te vervangen. Vuil zorgt er namelijk voor dat je meer chloor moet gebruiken en vaker jouw zwembad moet stofzuigen. Controleer regelmatig de waterkwaliteit om sterke schommelingen te vermijden. Gaan we het winterseizoen weer in, zorg er dan voor dat jouw zwembad winterklaar is. Met een goede overwintering kan je dus veel kosten besparen, bij het opstarten van het zwembad in de zomerperiode. Je zal namelijk minder producten nodig hebben, bij de zomeronderhoud.