Selecteer een pagina

In het voorjaar en de zomer kunt u ineens geconfronteerd worden met een wespennest in de tuin of zelfs in huis. Zit het wespennest op een gevaarlijke plek en veroorzaakt het overlast? Laat het wespennest dan verwijderen. Lees verder en kom erachter hoe een wespennest wordt verwijderd.

Een wespennest verwijderen van de ‘Duitse Wesp’

De meest gevaarlijk wespennesten om te verwijderen, zijn die van de Duitse Wesp. Ze vallen vaak direct aan als ze zich bedreigd voelen en hun wespensteken zijn erg pijnlijk en in de uiterste gevallen zelfs dodelijk. Wilt u een wespennest van een Duitse Wesp verwijderen? Neem dan contact op met een professionele wespenbestrijder.

Een wespennest verwijderen uit huis

Vaak worden wespennesten aangetroffen in een holle ruimte in huis. De meest bekende plekken voor een wespennest zijn dan ook de knieschotten op zolder, de vliering of in de kruipruimte. U kunt het beste een wespennest in huis niet laten zitten, al denkt u dat het geen kwaad zou kunnen.

 Eerst moeten de wespen uitgeschakeld worden voordat het wespennest verwijderd kan worden. Een wespennest verwijderen als deze actief is, is dan ook erg gevaarlijk. Professionele wespenbestrijders hebben de juiste apparatuur, beschermingsmiddelen en effectieve bestrijdingsmiddelen om een wespennest te verwijderen. Laat dit dan ook aan hen over.

Een wespennest verwijderen uit de tuin

Wespenkoninginnen kiezen vaak voor een donkere holle ruimte om hun nest te stichten. Ze kiest daarom vaak om haar nest te maken in een struik, los in een boom of in een vogelhuisje. Wespennesten in de tuin hangen meestal vrij en zijn dan ook makkelijker te verwijderen dan als ze vastzitten aan de muur.

 Kijk uit met uw heggen snoeien als er een wespennest aanwezig is, dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Hetzelfde geldt voor wespennesten die soms in de aarde van plantenbakken en bloempotten zitten. Kijk hier altijd goed mee uit en laat het verwijderen van een wespennest over aan een professionele wespenbestrijder.