Selecteer een pagina

In een tuin horen natuurlijk mooie planten. Echter kan het vinden van mooie planten soms lastig zijn. Daarom hebben we in dit artikel enkele zomerse planten verzameld voor in jouw tuin!

Dahlia’s

Dahlia’s zijn erg kleurrijk. Dahlia’s vallen onder knolgewassen. Wanneer ze bloeien is afhankelijk van de planttijd. Om ze in de zomer te laten bloeien, zullen ze dus voorgetrokken moeten worden. In dit geval kun je ze vanaf half mei in de grond planten. Belangrijk hierbij is dat ze in een voedzame bodem staan, en op een zonnige plek. Wanneer je Dahliaknollen niet voortrekt, zullen ze pas eind van de zomer gaan bloeien. 

Betreft de verzorging is het belangrijk dat Dahlia’s voldoende water krijgen; de grond mag niet droog zijn. Wanneer de Dahlia is uitgebloeid, knip deze dan weg. Probeer ook om tijdens de groei extra voeding te geven, zo krijg je een extra lange en rijke bloei!

Voor winkels zijn Dahlia’s in grotere partijen verkrijgbaar bij Kwekerij de Groot

Geraniums

De Geranium is toch wel één van de bekendste tuinplanten. Dit komt vooral vanwege de mooie kleuren plus de lekkere geur. Er bestaan meer dan 100 Geranium soorten. De kleuren, geur en vorm van de bladeren kunnen dus erg verschillen. Ook kunnen Geraniums verschillen in wanneer ze bloeien. Wil je dus Geraniums in de zomer hebben, let dan goed op welk type je koopt. Ook is het ene type weer meer geschikt als borderplant, en een ander type weer meer geschikt als bodembedekker. Voor iedere tuin is er dus wel een Geranium te vinden!

Petunia

De Petunia is de ideale plant voor in bakken en potten. Je ziet hem dan ook vaak terug op balkons of terrassen. Deze plant is erg onderhoudsvriendelijk. De meest voorkomende kleuren Petunia’s zijn paars, roze en wit. Echter komen er steeds meer bijzondere kleuren bij, zoals een zwarte Petunia of een mix van verschillende kleuren!

De Petunia is een éénjarige plant, wat wilt zeggen dat deze na de vorst helaas niet meer tot bloei komt. Het is echter wel mogelijk om deze plant te poten.