Selecteer een pagina

Mogelijk heb je wel eens gehoord van “hard water”. Maar wat is het precies? Is het slecht? En wat kun je er tegen doen? In dit artikel leggen we alles wat je over hard water moet weten uit! 

Wat is hard water?

Laten we beginnen met wat hard water nou precies is. Hard water is water dat veel calcium en magnesium bevat. Hoe meer er van deze twee mineralen in het water zit, hoe harder het is. Je hebt bijvoorbeeld vast wel eens een wazige aanslag op glazen gezien. Dit kan duiden op hard water.

Is hard water slecht?

Er zijn verschillende redenen waarom hard water niet goed is. Zo kan het een negatieve impact hebben op huishoudelijke apparatuur. Zaken als een wasmachine, vaatwasser en waterkoker kunnen te maken krijgen met kalkaanslag. Door deze kalkaanslag kunnen de apparaten minder goed gaan werken, waardoor ze meer stroom verbruiken en sneller kapot kunnen gaan. De middelen die je vervolgens aan moet schaffen om deze kalkaanslag te verwijderen kosten weer extra geld, en zijn bovendien schadelijk voor het milieu. Daarnaast voelt kleding harder aan als het gewassen wordt met hard water.

Is hard water slecht voor mensen?

Voor je apparaten is hard water dus duidelijk niet goed. Gelukkig heeft hard water op de menselijke gezondheid vrijwel geen negatief effect. Je kunt het dus met een gerust hart drinken en jezelf ermee wassen. Wel is het mogelijk dat je een smaakverschil merkt tussen zachter water en harder water. Ook is zacht water over het algemeen beter voor mensen met een gevoelige huid. 

Wat kun je er tegen doen?

Komt er hard water uit je kraan, en wil je dit graag zachter maken? Dat kan. Je kunt bij Soft Water Systems namelijk een waterontharder kopen! Een waterontharder van Soft Water Systems heeft een handig display waarmee deze in is te stellen en waarop alle belangrijke informatie af te lezen valt. Ook heeft een SWS waterontharder 15 jaar fabrieksgarantie op onderdelen, en wordt hij voor je geïnstalleerd door gespecialiseerde vakmensen! Ook het onderhoud zoals het reinigen en vervangen van filters kan door Soft Water Systems worden verzorgd.