Selecteer een pagina

PVC-vloeren zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en aantrekkelijke uitstraling. PVC staat voor Polyvinylchloride, een synthetisch materiaal dat veel wordt gebruikt in verschillende industrieën vanwege zijn eigenschappen. Bij La Casa PVC Vloeren Breda zijn ze gespecialiseerd in PVC vloeren en kunnen je hier alles over vertellen.

Wat is een PVC-vloer?

Een PVC-vloer is een vloerbedekking die bestaat uit meerdere lagen PVC-materiaal. De bovenste laag is een transparante slijtlaag die de vloer beschermt tegen krassen, vlekken en slijtage. Direct daaronder bevindt zich de decoratieve laag, waarop een print of patroon van bijvoorbeeld hout, steen of tegels is aangebracht. Onder deze lagen bevindt zich de PVC-kernlaag, die zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid. Ten slotte is er een ondersteunende laag die extra bescherming biedt tegen vocht en zorgt voor geluidsdemping.

Voordelen van PVC-vloeren

Duurzaamheid

PVC-vloeren zijn uiterst duurzaam en bestand tegen dagelijkse slijtage. Ze zijn bestand tegen krassen, deuken, vlekken en vocht, waardoor ze ideaal zijn voor drukke huishoudens of commerciële ruimtes.

Onderhoudsgemak

PVC-vloeren zijn eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Ze kunnen worden geveegd, gestofzuigd of gedweild met een vochtige doek.

Waterbestendig

PVC-vloeren zijn waterbestendig, waardoor ze geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals keukens, badkamers en wasruimtes.

Geluidsdempend

Dankzij de speciale ondersteunende laag hebben PVC-vloeren geluiddempende eigenschappen, waardoor ze geluidsoverlast verminderen en een rustige leefomgeving creëren.