Selecteer een pagina

Ben jij naarstig op zoek naar een nieuw energiecontract? Betaal je bijvoorbeeld veel te veel voor jouw huidige contract? Of ben je niet tevreden met jouw huidige energieleverancier? Als je graag van energieleverancier over wilt stappen, heb je hier meer dan voldoende keuze voor. Je hebt immers de keus uit veel leveranciers én uit veel verschillende energiecontracten.

Maar, hoe vind je nou het beste energiecontract? Dat doe je door gebruik te maken van de beste energievergelijker. Hoe je van een dergelijke vergelijker gebruik kunt maken, lees je hieronder. Aan de hand van dit stappenplan kun je op de juiste manier gebruik maken van de beste vergelijker:

Stap 1: schat jouw verbruik zo nauwkeurig mogelijk in

Bij het gebruik maken van een energievergelijker moet je allereerst jouw verbruik invullen. Het advies is om dit verbruik zo nauwkeurig mogelijk in te schatten. Als je het verbruik heel nauwkeurig in weet te schatten, krijg je een duidelijk beeld van het tarief dat je moet gaan betalen. Bepaal het verbruik op jouw huidige verbruik of probeer een nauwkeurige berekening te maken.

Stap 2: vul jouw verbruik en postcode in

Vervolgens kun je het geschatte verbruik in de energievergelijker invullen. Hierbij is het ook nog noodzaak om jouw postcode in te vullen. Waarom? Omdat niet alle energieleveranciers door het gehele land actief zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld partijen die zich uitsluitend richten op het westen of noorden van ons land.

Stap 3: laat de energievergelijker zijn werk doen

Nu is het tijd voor de energievergelijker. De energievergelijker gaat – aan de hand van jouw ingevulde gegevens – op zoek naar het beste energiecontract. Dit kan mogelijke enkele seconden duren.

Stap 4: maak nu een goede vergelijking

De energievergelijker toont nu verschillende contracten waar je uit kunt kiezen. Je ziet hierbij direct de energiemaatschappij, bijvoorbeeld Oxxio, en het bijbehorende tarief vermeld staan. Het advies is om nu een uitgebreide vergelijking te maken, waarbij je op meerdere facetten moet letten. Kijk niet alleen naar het prijskaartje, maar ook naar alle voorwaarden. Check tevens of je mogelijk nog een welkomstcadeau krijgt; ook dat is een prima reden om voor een bepaald energiecontract te kiezen!

Wist je dat je met een waterontharder ook maandelijks geld kunt besparen?