Selecteer een pagina

Ben je van plan om je woonkamer op te gaan knappen? Wil je hier niet al te groot budget aan kwijt zijn? Dan hebben we hiervoor een aantal tips waardoor je vrij simpel en snel een opknapbeurt kan geven. 

Opknappen van je meubels

Het compleet vervangen van je meubels is uiteraard de gemakkelijke optie. Het probleem hierbij is echter dat je flink in je portemonnee moet tasten. De goedkopere oplossing is het opknappen van je huidige meubels. Denk hierbij dus gewoon aan het verven van je meubels of de stoelen van een ander stofje voorzien. Hierbij krijgt je woonkamer direct een volledig nieuw gezicht. Daarnaast kun je ook denken aan het toepassen van meubelwielen van Wielenoutlet. Dit geeft vaak net wat extra’s en hiernaast kun je ook gemakkelijk verschillende meubels verplaatsen.

Decoraties toevoegen

Nieuwe look aan je woonkamer geven? Hiervoor is muurdecoratie ideaal. Denk hierbij aan het plaatsen van een grote poster of schilderij op de muur. Denk hierbij ook aan een speelse indeling met verschillende lijstjes aan je muur. Hiervoor kun je standaard posters of schilderijen kopen, maar je kunt er ook voor kiezen persoonlijke spullen op te hangen. Hierdoor voelt de woonkamer veel meer als die van jezelf. 

Herindelen van je woonkamer 

Dit is misschien wel de grootste verandering en kost ook nog niet eens geld. Door het verwisselen van de meubels en de tv op een andere plek te plaatsen heb je direct een totaal ander zicht op je woonkamer. Denk hierbij ook aan enkele details. Door de bank juist een beetje de kamer in te laten komen is het ook een totaal ander zicht. Bij het herindelen van je woonkamer kunnen meubelwielen ook extra van pas komen.

Geef de muur een ander kleur 

De grootste invloed op je woonkamer is misschien wel de muur. Door deze te voorzien van een totaal andere kleur kun je de gehele woonkamer een nieuwe look geven. Hierdoor kunnen je huidige meubels nog mooier naar voren komen. Vaak door de muur een felle kleur te geven is de look and feel volledig anders.