Selecteer een pagina

Er zijn maar weinig interieurs die geen houten materialen bevatten. En dat ik ook zeker niet gek, want hout is er in verschillende soorten met veel eigen kenmerken. Doordat er zoveel keuze is, zit er voor de meeste mensen wel iets moois bij. Vast ook voor jou. Ook past het in ieder interieur en het geeft je huis ook een warme uitstraling. 

In elke woonstijl komt hout voor. Bij een industrieel interieur wordt er veel gebruik gemaakt van ruwe en robuuste materialen als beton en staal. Dat geeft een kille uitstraling. Om in een industrieel interieur toch warmte te creëren kiest men daarbij graag voor houten elementen. ook in de Scandinavische woonstijl wordt veel hout gebruikt. Om je wat inspiratie te geven geven wij graag voorbeelden hoe je subtiel gebruik kan maken van houten elementen in je interieur. 

Houten vloer 

Als er gedacht wordt aan hout in het interieur denken veel mensen meteen aan een houten vloer. Hout zorgt voor een warme sfeer in je woning en dat is waar veel mensen naar op zoek zijn. Zij willen een warme sfeer. 

Het leuke van hout is dat het in elke woonstijl past. In de ene woonstijl worden meer houten materialen gebruikt dan in de andere maar over het algemeen zit er aan iedere woonstijl wel een houten touché. 

Meubels

Niet alleen hout komt voor in de vloeren, maar natuurlijk in heel het interieur van je huis bijvoorbeeld in de meubels. Doordat er zoveel keuze aan hout is, kun je de houten meubels perfect naar je eigen smaak brengen. Houten meubels in combinatie met staal is er goed. Maar ook kan er gekozen worden voor robuuste meubels. Nog een optie is om het hout zo natuurlijk mogelijk te laten door bijvoorbeeld een boomstam als bijzettafel te creëren of naast je kachel houtblokken te plaatsen. Bijzettafels, televisiemeubels en eettafels zijn ook vaak van hout. Vind jij het handig als een bijzettafel verplaatsbaar is? Dan kan makkelijk geregeld worden met de rubberen wielen van WielenOutlet

Muur

Als je denkt aan hout in je interieur zul je vaak denken aan een vloer, meubels of misschien accessoires. Iets waar je waarschijnlijk niet zo snel aan denkt is een houten muur. Dit kan ook prachtig zijn. 

Dit geeft juist een unieke uitstraling en dit is echt een eyecatcher. Bij hoeveel mensen heb je dit al gezien? Waarschijnlijk ben je de eerste in je omgeving die zoiets bedenkt. Je kunt natuurlijk kiezen voor die echte houten wand wat er super gaaf uitziet. Maar behang met een houten uitstraling kan ook heel mooi zijn. 

Accessoires

Natuurlijk zijn er veel mogelijkheden voor een houten vloer, houten muur, houten meubels, maar ook voor houten accessoires. Dat kan natuurlijk ook. Een boomstam in je interieur of hout naast je kachel zijn ook accessoires die zorgen voor die extra warmte. Maar het zijn nog ontelbaar veel meer mogelijkheden. Een paar veel gebruikte houten accessoires zijn. een kandelaar of schaal, een bak voor bijvoorbeeld kaarsen, een fotolijstje, of spiegel met een houten. Dit is ook erg populair. 

Ook is de combinatie van hout goed met accessoires gemaakt van: kurk, bamboe en glas. Door materialen te combineren krijg je een speels effect. Nu je dit allemaal weet. Hopen wij dat we je goed geïnspireerd hebben op het gebied van houten elementen in je interieur.