Selecteer een pagina

Een mantelzorgwoning is een unit op je eigen terrein waar een hulpbehoevende naaste van je woont en waar jij mantelzorg aan biedt. Een mantelzorgwoning plaatsen kan erg handig zijn, dat zorgt er immers voor dat jij dichtbij je naaste bent om zorg te kunnen bieden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een zorgunit van Thuis aan Huis te plaatsen.

Wil je een unit kopen bij Dit is Plek, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat die zorgunit goed ingericht is. Zo voelt degene die er komt te wonen zich er fijn en thuis en is de woning ook praktisch ingericht voor het verlenen van de juiste zorg. In dit artikel geven we je daarom wat tips over het inrichten van een zorgunit.

Inrichting op maat

Natuurlijk gaat de inrichting van een zorgunit altijd op maat. Het is belangrijk dat je dus van tevoren goed nagaat wat je nodig hebt. Schrijf alles op en vraag eventueel om advies bij bijvoorbeeld Thuis aan Huis, zij hebben veel ervaring met het plaatsen en inrichten van zorgunits. Maak een lijstje met wat je nodig hebt en kijk hoe je dat kunt realiseren. Misschien heb je bijvoorbeeld een rolbed nodig, of een badkuip met deur. 

Maak het niet te vol

Ga je een woning inrichten, dan heb je al snel de neiging om heel veel spullen in een ruimte te plaatsen. Een zorgunit is doorgaans niet enorm groot en dan zorgen veel spullen ook direct voor een probleem. Iemand die slecht ter been is, heeft namelijk veel ruimte en punten nodig om zich vast te houden. Zit de persoon in een rolstoel? Dan is het belangrijk dat er overal voldoende ruimte is om de rolstoel ook rond te rollen. Ook de wc moet dan bijvoorbeeld ook ruim genoeg zijn.

Praktisch maar mooi

Natuurlijk is een praktische woning handig, maar het oog wilt ook wat. Je wilt immers ook dat degene die in de unit komt te wonen zich er thuis en op zijn gemak voelt. Kies dus ook voor mooie kleuren en leuke decoraties. Dat kunnen wat fotolijstjes zijn, maar ook bijvoorbeeld een vaas. Ben je bang voor breekbare spullen? Je kunt tegenwoordig enorm veel mooie spullen van hoge kwaliteit kunststof kopen. Zo weet je zeker dat alles veilig en toch mooi is. Ook een waterontharder is echt een slimme investering!