Selecteer een pagina

Het is een topervaring om de school ‘down under’ mee te maken; verschillende culturen, vriendelijke mensen en een relaxte sfeer zijn grepen uit het leven in Australië. Wil je meer weten? Lees dan verder en ontdekt waarom jij op uitwisseling naar Australië moet gaan.

Buitenschoolse activiteiten en groepsgevoel

Eén van de redenen om op uitwisseling naar Australië te gaan, is de verscheidenheid aan naschoolse activiteiten. Muziek, theater, de o zo populaire watersport of rugby – in Australië heb je de kans om te ontdekken wat je leuk vindt om te doen en waar je goed in bent. Naast buitenschoolse activiteiten, kom je op een Australische highschool veel vakken tegen die je in Nederland ook krijgt. In Australië doe je echter veel werk op school in groepen, zijn de lessen interactief en eet je samen met vrienden je lunch. Ook dragen scholieren in Australië doorgaans een uniform, wat dan wel weer een verschil is met Nederland, maar een sterk groepsgevoel creëert. Het groepswerk en de buitenschoolse activiteiten zorgen ervoor dat jij binnen no-time vrienden hebt gemaakt, misschien wel voor het leven.

Winter in de zomer

Hoe konden we het niet benoemen: in Australië is het zomer wanneer het bij ons winter is, vanaf december tot en met februari dus. Surfen tijdens kerst en oud en nieuw vieren met een BBQ – het is in Australië heel normaal. De zomers kunnen er heel warm zijn, maar dat doet niks af aan de prachtige omgeving en mogelijkheid om te genieten van het strand en het water. In de winter geniet je van zo’n 14 tot 20 graden en meestal is het weer goed genoeg voor een wandeling aan de kust of een hike in de natuur. Wanneer één van de twee seizoenen je voorkeur heeft, kun je altijd kiezen voor een halfjaarlijkse uitwisseling. Zo omzeil je bijvoorbeeld de hitte van de Australische zomer of ontwijk je juist het Nederlandse winterweer.

Een relaxte sfeer

In Australië heerst er een vriendelijk klimaat. Wanneer je op uitwisseling gaat naar Australië, zul je je snel welkom voelen. Verder kom je veel verschillende culturen en achtergronden tegen. Er is niet één typisch Australisch gezin te noemen; iedereen is anders, maar wat ze gemeen hebben is hun zachtaardigheid en behulpzaamheid. Anders dan in Nederland, heerst er in Australië geen hoge prestatiedruk en ligt het tempo – mede door de hete zomers – wat lager. Daardoor geniet je van een relaxte sfeer. Lijkt een uitwisseling je wel wat, maar weet je niet zeker of Australië wel bij je past? Neem eens een kijkje op Informationplanet, waar ze onder andere uitwisselingen naar Amerika belichten. Of jouw avontuur nu start in Australië of een ander land, een uitwisseling is een ervaring om nooit te vergeten!