Selecteer een pagina

Wanneer je regelmatig hebt gebarbecued met familie, vrienden of op vakantie, zal het je vast niet ontgaan zijn dat er verschillende soorten barbecues bestaan. Maar wat zijn nou precies de verschillen? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Houtskool BBQ’s

Misschien wel de bekendste barbeque is een houtskool BBQ. Volgens velen is dit de ‘echte’ manier van barbecueën. Door de rook geeft een houtskool BBQ een unieke smaak aan het vlees. Het kan even duren voor een houtskool BBQ op de juiste temperatuur is. Wanneer deze echter eenmaal op temperatuur is, is het vlees er snel gaar op. Een nadeel is echter wel dat de temperatuur moeilijk te reguleren is. Bij andere BBQ soorten kun je vaak met een schakelaartje de temperatuur of de kracht van de vlammen regelen, wat bij houtskool dus niet kan. Een ander nadeel is dat houtskool vaak veel vuiligheid geeft. En tot slot is een groot nadeel voor veel mensen dat de rook die van een houtskool BBQ af komt erg kan stinken. Vind je deze geur zelf niet zo’n probleem, dan kan een houtskool BBQ een prima optie voor je zijn. 

Gas BBQ’s

De op één na bekendste BBQ is een gasbarbecue. Vooral de laatste jaren is deze erg in populariteit toegenomen. Een gasbrander is makkelijk te gebruiken; hij is snel op temperatuur, en het vlees is snel gaar. Ook is de temperatuur eenvoudig te regelen. Ook komt er bijna geen rook en dus bijna geen geur van een gas BBQ af. Dit maakt een gas BBQ dus uitermate geschikt voor tuinen in een woonwijk of binnenplaatsen. Tot slot is een gasbarbecue eenvoudig schoon te maken. Wat ons betreft, is de gasbarbecue onze favoriet!

Elektrische BBQ’s

Als derde hebben we de elektrische BBQ. Deze zag je vroeger best vaak, maar tegenwoordig wat minder. Toch is het een uitstekend alternatief voor een houtskool of gas BBQ. Een elektrische BBQ is handig in gebruik, makkelijk schoon te maken en stinkt niet. Ook loop je niet het risico dat je niet kunt BBQ’en omdat de gasfles leeg is of de houtskool op is. Je moet echter wel in de buurt van een stroomvoorziening zitten. Ook duurt het meestal vrij lang voor het vlees gaar is. 
Alle 3 deze BBQ soorten zijn verkrijgbaar bij Warentuin.