Selecteer een pagina

Wanneer je je tuin niet goed bijhoudt, gaat deze er naar verloop van tijd onverzorgd uitzien. Maar wat moet je nou allemaal doen om te zorgen dat jouw tuin er stralend uit blijft zien? Wij hebben wat tips op een rij gezet!

De planten en bloemen

Laten we beginnen met het onderhoud van de planten in je tuin. Er zijn een aantal dingen nodig om jouw planten in topconditie te houden. Allereerst dien je ze uiteraard voldoende water te geven. De ene plantensoort heeft vaker water nodig dan de andere plantensoort. Verdiep je dus in het type planten dat je hebt. Zo zul je sommige planten zelden water hoeven geven omdat de regenval voldoende is, en andere planten zul je weer (minimaal) één keer per dag water moeten geven.

Ook niet geheel onbelangrijk is het snoeien van je planten, bomen en struiken. Wanneer je dit nooit doet zal je tuin er erg onverzorgd uit komen te zien. Veel planten dienen één tot twee keer per jaar gesnoeid te worden, maar ook dit is weer afhankelijk van het type plant. 

Planten en bloemen hebben voeding nodig. Deze onttrekken ze uit de bodem. Na verloop van tijd raakt deze voeding echter op. Daarom is het verstandig om gewassen om de zoveel tijd te voorzien van nieuwe aarde. Zo krijgen de planten en bloemen weer verse voedingsstoffen zodat ze er stralend uit blijven zien! 

Bodembedekkers

Als opvulling wordt er in tuinen vaak gebruik gemaakt van bodembedekkers. Denk bijvoorbeeld aan boomschors, grind of steentjes. Deze bodembedekkers worden naar verloop van tijd echter vies, omdat ze vaak vergeten worden. Zorg dus dat je ook je bodembedekkers mooi houdt. Steentjes kun je bijvoorbeeld schoonspuiten. Heb je boomschors liggen, dan kun je één keer per jaar vers boomschors kopen. Bodembedekkers kun je kopen bij Warentuin, net als planten, kunst voor in je tuin en nog veel meer!

Schoonmaken

In de tuin bevinden zich vaak dingen die door weersomstandigheden vuil kunnen worden. Denk hierbij aan tegels en je tuinset. Ook deze dien je dus schoon te maken. Tegels kun je schoonspuiten met een hogedrukreiniger, en een tuinset kun je in de sop zetten. Het beste is om dit aan het begin van de lente te doen. Dan is het slechtste weer namelijk achter de rug, en kun je de hele lente en zomer genieten van een schone tuin!