Selecteer een pagina

De boomstamtafel is een van de vele woontrends van nu! Een tafel van massief hout waarvan het blad bestaat uit één boomstam of uit meerdere bladen. Eerder werd ook al veel gewerkt met houten bijzettafel, schalen werden al van boomstammen gemaakt en nu is dat ook het geval bij tafels. Deze tafels passen goed bij alle stijlen in je interieur. Industrieel, scandinavisch, landelijk het maakt niet uit hout past overal bij. 

Boomstamtafels zijn uniek

Boomstamtafels zijn altijd unieke meubelen. Dat komt door de lijnen in de boomstam. Elk lijnenspel van een boom is uniek en dat maakt je tafelblad ook automatisch uniek en precies hetzelfde zul je nooit vinden. Bij de boomstamtafel kun je blad zo strak maken als je zelf wilt. Het unieke karakter van de boom brengt rust en warmte in je woning. 

Hout en staal

Eettafels zijn vaak geheel van hout. Maar juist met zo’n dik boomstamblad is de combinatie van het houten blad en stalen onderstel goed. De combinatie zorgt voor een spannend contrast en past perfect in een industriële stijl. Maar ook een sierlijke tafel past ook goed in het landelijk of klassiek interieur. 

Een tafel op maat

Een boomstamtafel laten maken door anselm oome. Dat kan! Zelfs op maat gemaakt. Wanneer je een tafel op maat laat maken, is het handig wel handig dat je meer weet over de verschillende houtsoorten die gebruikt voor het maken van een boomstamtafel. Een harde houtsoort zorgt ervoor dat beschadigingen minder makkelijk optreden. Ga je voor ruig? Dan is een tafel met veel knoesten en lijnen wellicht de juiste keuze. Wil je een boomstamtafel met houtsoorten uit Europa zoals: eiken, noten essen of tropisch hardhout uit Zuid-Amerika. 

Bij het boomstamtafel op maat wordt er onder andere rekening gehouden met de eisen van materiaal, afmetingen en het onderhoud van het boomstamblad. Een goede meubelmaker zoals anselm oome kan ervoor zorgen dat je tafel de eyecatcher van het huis wordt. Dat klinkt toch goed!