Selecteer een pagina

De kans is aanwezig dat je je afvraagt waarom je nou per se een hottub zou moeten aanschaffen. Is de houten constructie echt beter dan een gewoon ligbad en waarom zou ik er één kopen als ik al een bad in mijn badkamer heb staan? Dit zijn terechte vragen, maar de antwoorden zijn ook erg logisch.

De hottub

Allereerst is het even van belang dat we de kenmerken van een hottub op een rijtje heb staan. Je vertaalt de term hot tub met ‘warm bad’. De hottub komt oorspronkelijk uit Scandinavië. Met name in het koude weer was en is het erg plezierig en ontspannend om in een bad met warm water te zitten. Vroeger bestond de hottub volledig uit hout, maar men kwam er al snel achter dat dit niet de meest waterdichte constructie was. Nu de hottubs erg populair worden in Europa werd de kunststof binnenkant toch echt een feit.

Plaats

Het voordeel van de hottub is dat hij erg goed voor het milieu is. Het water warmt op door middel van een houtkachel. De warmte circuleert door het bad en zo blijft het water altijd lekker op temperatuur. Doordat je met het grootste deel van je lichaam in het warme water zit, maakt de temperatuur buiten het bad niet heel veel uit. Hierdoor zetten veel mensen de hottub in hun achtertuin neer. De hottub is uiteraard een redelijk grote constructie en niet iedereen zal een geschikte plek binnenshuis kunnen vinden. Achter je huis is dus zeker een aanrader voor het bad. Uiteraard maakt alleen dit al verschil met het bad in je badkamer.

Hottub ten opzichte van bad

Tot slot bekijken we even de verschillen tussen het bad uit de badkamer en de hottub. Wanneer je even rustig wil ontspannen zijn beide een goede uitkomst. Het warme water zorgt natuurlijk dat je even lekker kunt relaxen. Toch brengt een hottub een aantal voordelen met zich mee ten opzichte van het bad. Uiteraard is er de ruimte. Waar een bad voor maximaal twee personen is, passen er soms wel zes of zeven personen in een hottub. Zeker wanneer je samen een drankje doet in het warme water, is het prettig wanneer je wat ruimte hebt. 

Het komt er dus op neer dat een hottub een enorme aanwinst is. Het warme water heeft een positieve invloed op je gezondheid, maar ook de ruimte die een hottub met zich meebrengt is ideaal. Zie jij jezelf al een drankje doen met een groepje mensen in het natuurlijk verwarmde bad?