Selecteer een pagina

Wanneer je een zwembad hebt, moet je gaan bepalen of je het zwembad gaat laten afdekken of niet. We kunnen kort zijn over onze voorkeur. Het is in alle gevallen slim om je zwembad af te dekken. We snappen dat dit weer een extra investering is, wat waarschijnlijk de enige reden zou kunnen zijn om het niet te doen. Buiten dat ene nadeel wegen de voordelen zwaarder. Hier kom je erachter wat de voordelen zijn van het afdekken van je zwembad. 

Vuil blijft uit je zwembad

Hoe vervelend is het om telkens als je even wil zwemmen, eerst heel je zwembad schoon moet gaan vissen met een schepnetje? Met zwembadafdekking is dit niet meer nodig. Bladeren vallen bijvoorbeeld op de afdekking en niet in het water. Zo hoef je voor het zwemmen alleen eventjes de afdekking van het zwembad af te halen en je kan al meteen een plons nemen. Ook groeien algen veel minder snel wanneer het zwembad wordt afgedekt. Het water blijft dan dus schoon en helder. Zwembadafdekking van Waterwellness helpt je om vuil uit jouw zwembad te houden.

Het maakt de tuin veiliger 

Het zou zomaar kunnen gebeuren dat jij of kinderen die in jouw tuin spelen in het zwembad vallen. Als kleine kinderen of huisdieren, die niet kunnen zwemmen, tijdens het spelen in de tuin in het zwembad vallen, kunnen er hele vervelende situaties komen. Wanneer het zwembad is afgedekt zorg je ervoor dat de tuin een stuk veiliger is. 

Je bespaart energie 

Dit is misschien wel het grootste voordeel van het afdekken van je zwembad, je bespaart energie. Het zwembad moet natuurlijk verwarmd worden om er lekker in te kunnen zwemmen. Wanneer er niemand in het zwembad aan het zwemmen is, kun je het bad afdekken. Hierdoor verlies je veel minder warmte. Er zijn ook extra isolerende afdekkingen, die de warmte extra moeilijk doorlaten. Zo bespaar je dus uiteindelijk heel wat energie. 

Van buitenbad een binnenbad maken

Er zijn veel verschillende soorten zwembadafdekkingen. Van eenvoudige solar-afdekkingen tot lamellenafdekkingen en zelfs complete overkappingen. Sommige zwembadoverkappingen maken het mogelijk om een buitenbad te veranderen in een binnenzwembad. Dat betekent dat je heel het jaar plezier kunt hebben aan je zwembad.

Het afdekken van je zwembad is dus niet alleen een luxe, maar het heeft ook vele andere voordelen.