Selecteer een pagina

U heeft een nieuwe boot gekocht bij Jachtmakelaardij Kappers en zou het interieur van de boot graag nog wat aanpassen. In dit artikel geven wij u een paar voorbeelden welke delen op de boot u volledig kan gaan personaliseren.

Het dek

Het belangrijkste deel van uw boot en daarbij ook het visitekaartje van uw boot, het dek. Wanneer het dek goed is ingericht en met stijl zal de boot een extra uitnodigende sfeer krijgen en de jacht extra klasse geven. Qua materialen van ondergrond en etc. zou u wat kunnen aanpassen, maar let op dit zal wel flink in de kosten gaan liggen dus daar zal u op moeten letten bij het aankopen van de boot. Wat u ook kunt doen is het inrichten van het dek dat kan u namelijk volledig personaliseren. Het is belangrijk om een aantal dingen centraal aan te schaffen voor het dek. U zult namelijk de meeste tijd op het dek door gaan brengen. De belangrijkste dingen die u zal gaan aanschaffen zijn: een comfortabele ligstoel om heerlijk ontspannen te kunnen gaan zitten, een fijne tafel met daarbij een waterbestendig tafellaken en verder nog eventuele kussens om het zitten nog wat comfortabeler te maken en belangrijk is ook bestek zoals borden, kommen, schotels, glazen en kopjes voor de heerlijke koffie ochtenden op uw boot. 

De kajuit

Het volgende onderdeel wat i.p.v. het dek binnen de boot is en niet buiten is de kajuit. Belangrijk bij de kajuit is dat het voor u een huiselijk gevoel moet uitstralen, het is namelijk de plek waar u tot rust zal moeten kunnen komen met een goed boek of gerust in de sofa onderuit kan gaan liggen. Hierom is het belangrijk dat het interieur gepersonaliseerd is naar uw wensen en dat het functioneel en sfeervol zal zijn. Zo zal niet alleen u, maar ook eventuele gasten zich thuis kunnen voelen op de boot. Het is dus belangrijk dat u een aantal meubels aanschaft, denk aan: de comfortabel sofa, een stevige kast en verlichting. Met deze 3 centrale onderdelen zou u een stabiel interieur kunnen neerzetten. 

De kombuis ofwel keuken

Naast het heerlijk tot rust komen is het ook belangrijk dat u heerlijk kunt tafelen op uw boot. Daarom is het een goed idee om de kombuis volgens uw eigen persoonlijke interieur kunt aanpassen. Hoe kunt u dit doen? Het is een strak plan om allereerst alle keukenbenodigdheden aan te schaffen. Denk hierbij aan: kookpotten, braadpannen, bestek, messenset, fruitpers etc. U wilt namelijk meerdere dagen op de boot kunnen doorbrengen zonder naar huis te hoeven gaan omdat er geen pannen meer zijn.