Selecteer een pagina

Bij het beginnen van een eigen restaurant komt erg veel kijken. Het belangrijkste onderdeel van een restaurant is toch wel de keuken. Hier wordt immers al het eten bereidt. Maar wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig in de keuken van je toekomstige restaurant? Je hebt namelijk wel wat meer apparaten nodig dan degene die je thuis in de keuken hebt staan. Daarom helpen wij je in dit artikel een eindje op weg!

Een hamburgerpers

In bijna ieder restaurant vind je wel een hamburger op de menukaart. Het eerste apparaat dat dus niet in jouw restaurant keuken mag ontbreken is een hamburgerpers. Hiermee maak je super eenvoudig een perfect ronde hamburger. Wanneer je dit met de hand moet doen ben je niet alleen langer bezig, ook zal het resultaat nooit zo mooi worden als bij een pers. 

Een gehaktmolen

Nu we het toch over gehakt hebben; een gehaktmolen. Deze is niet alleen handig om gehakt mee te malen, maar is multifunctioneel inzetbaar. Je kunt er namelijk ook zaken als kaas en worst in malen! Een gehaktmolen gaat dus ongetwijfeld regelmatig van pas komen tijdens het koken. 

Een vacumeermachine

Iets waar je niet snel aan denkt, maar bijna iedere restaurantkeuken beschikt wel over een vacumeermachine. Hiermee kun je namelijk etenswaren zo lang mogelijk vers houden. Heb je bijvoorbeeld teveel hamburgers gemaakt met je hamburgerpers? Of weet je dat er voor de volgende dag een grote groep mensen heeft geserveerd? Dan kun je eenvoudig etenswaren vacumeren en vervolgens in de koelkast leggen, zodat ze de volgende keer nog zo goed als vers smaken! Daarnaast zorgt vacumeren ook voor ruimtebesparing in je koelkast zodat je meer overzicht kan bewaren. 

Snijmachine

Tijdens het koken dienen er voortdurend dingen gesneden te worden. Of het nou gaat om groenten, kaas, dikke stukken vlees, stokbrood of iets anders. Wanneer je dit voortdurend met de hand moet doen verlies je erg veel tijd. Bovendien zijn grote stukken vlees soms moeilijk zelf te snijden.  Zorg daarom dat je ten alle tijden een snijmachine in de keuken hebt staan. 

Waar koop je het?

Zowel de bovenstaande machines als nog veel meer benodigdheden voor jouw restaurant keuken koop je bij horecawebstore.