Selecteer een pagina

Lees hier over de voordelen van wonen in Bergen op Zoom. Over de prachtige oude binnenstad, en de ligging aan het Bergse bos en tegen het Markiezaatmeer. Imposant zijn de oude verdedegingswerken, iedere vesting zelfs de grachtengordel van Amsterdam, valt in het niet bij die van Bergen op Zoom. Als je in Bergen op Zoom woont hoef je geen vakantiereizen te maken, want in dat gebied is alles.

Tradities

Alleen maar wandelen en fietsen in en rond Bergen op Zoom is te saai. Ook al raak je nooit uitgekeken op landgoederen, het bos en het water. Uniek zijn twee evenementen in Bergen op Zoom, de Maria ommegang en carnaval. Een aantal dagen per jaar is Bergen op Zoom het Krabbegat, en het carnaval zoals ze dat daar vieren is met niets te vergelijken. Ieder jaar krijgt het carnaval een motto wat overeen komt met de actualiteit, en daadwerkelijk de gehele binnenstad staat in het teken van dat motto. De Maria ommegang is iets, gelijk het carnaval, wat je moet zien. Het brengt je terug naar de tijd van de Bijbel als je die optocht bekijkt.

Werkgelegenheid

Even is het met de vacatures in Bergen op Zoom minder geweest. Een decennium terug stopte een sigarettenfabriek de productie in Bergen op Zoom, toen zakte de werkgelegenheid wat in, maar dat was zo hersteld. De reden is de centrale ligging van Bergen op Zoom, het ligt tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam in, nabij de snelweg. Het is voor bedrijven aantrekkelijk om zich in die regio te vestigen. Om die reden zit het met de vacatures in Bergen op Zoom wel goed.

Bezoek Bergen op Zoom

Zo tussen de letters door van deze tekst is Bergen op Zoom niet te zien. Het advies luidt dan ook, bezoek het eens. Wandel eens door de Zuivelstraat naar de Grote Markt en geniet daar op het terras van een drankje. Bekijk eens Mattemburgh, het heeft aan de voorzijde bos en aan de achterzijde het meer waardoor het landgoed unieke natuur heeft. Bergen op Zoom is een stad om verliefd op te worden.