Selecteer een pagina

Ben je nog op zoek naar een mooie parketvloer van goede kwaliteit, maar weet je nog niet welke kleur en in welk patroon? Heb je al eens gedacht aan een visgraat patroon? Dit patroon is helemaal de trend van het moment en geeft jouw woning een luxueuze uitstraling. Lees hier waar je rekening mee moet houden als je voor een visgraatvloer kiest.

Verschillende houtsoorten en afwerking visgraat parket

De keuze is reuze als het gaat om visgraat parket. Een visgraat vloer kan gelegd worden met verschillende houtsoorten zoals: eiken, kambala, afzelia, merbau, noten, beuken, essen, teak en maple hout. Elk soort hout heeft zijn eigen kleur, maar natuurlijk kun je de vloer ook laten afwerken om het hout een andere uitstraling te geven. Door het lakken of in de olie zetten van de vloer krijgt de vloer een hele andere look. De vloer is op deze manier in iedere kleur verkrijgbaar.

Voordelen van een visgraat parketvloer

Naast de luxueuze uitstraling die de visgraat parketvloer jouw woning geeft, is een parketvloer geschikt voor vloerverwarming. Een must-have tijdens koude winterdagen! Ook is een groot voordeel dat parket vaker geschuurd kan worden waardoor het veel langer meegaat dan bijvoorbeeld laminaat of pvc. Een parketvloer kan tot wel 100 jaar mee gaan! Parketvloeren staan ook bekend om hun geluiddempende werking. Het loopgeluid wordt gereduceerd door parket.

Het leggen van een visgraat vloer

Een visgraatvloer is niet goedkoop om te leggen. Hier komt veel vakmanschap bij kijken. Voor het leggen van een visgraatvloer zijn veel materialen nodig, waaronder een Tapis vloerdeel/strook, een spaanplaatvloer, slagpluggen, een afkortzaag en verschillende soorten lijm. Je hoort het al: het leggen van een visgraat vloer doe je niet zomaar. Denk daarom goed na of je het zelf wilt doen, of je het door een professional laat doen.

Een goede vloer koop je bij een specialist

Ben je op zoek naar een parketvloer van goede kwaliteit? Ga langs bij een specialist en laat je goed adviseren voordat je een keuze maakt.