Selecteer een pagina

Wil je ook besparen op jouw maandelijkse vaste lasten? Dan is het slim om vaste kosten zo laag mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor de zorgpremie. Wist je dat het goed mogelijk is om te besparen op deze vaste kostenpost? Door zorgaanbieders te vergelijken kun je het voordeligste aanbod vinden voor jou. Ook komend jaar kun je besparen. Wil je jouw zorgverzekering vergelijken 2022? Lees dan gauw verder voor tips.

Basisverzekering vergelijken

In Nederland ben je verplicht om een basisverzekering voor de zorgkosten af te sluiten. Iedere zorgverzekeraar heeft hier een eigen prijs voor. Je kunt dus eenvoudig besparen, door de basisverzekering van 2022 te vergelijken. Dit doe je door jouw persoonlijke gegevens, medische wensen en dergelijke op te geven. Je ontvangt vervolgens een mooi aanbod aan verschillende zorgverzekeraars en hun prijzen. Je kunt nog specifieker vergelijken, door het aanbod met een hoog eigen risico te vergelijken en vrije ziekenhuiskeuze op te geven. Denk aan wat belangrijk is voor jouw gezondheid en wat je nodig hebt. Zo kun je eenvoudig de beste prijs vinden voor de basisverzekering.

Aanvullende verzekering vergelijken

De basisverzekering vergoed de meest basale en standaard zorgkosten. Heb je extra dekking nodig voor speciale medicijnen, alternatieve geneeskunde, fysiotherapie of wordt jouw zorgvraag niet volledig vergoed door de basisverzekering? Dan kun je je altijd nog aanvullend verzekeren. Het is erg belangrijk om ook deze te vergelijken. Zo betaal je nooit te veel. Je kunt gericht vergelijken op deze aanvullende kosten en zo de beste aanvullende verzekering vinden voor jouw zorgvraag. Zoek je bijvoorbeeld enkel een vergoeding voor de fysiotherapeut? Dan kun je kiezen voor een zorgverzekeraar dat hier een gunstige bundel voor heeft. Dan hoef je nooit meer te betalen dan nodig is en geniet je toch van een goede dekking.

Bespaar ook in 2022 op jouw zorgkosten, door een goede zorgverzekering en de beste premie. Aan het einde van ieder jaar is het slim om even gauw online de verzekeringen en premies te vergelijken. Wanneer je maandelijks minder hoeft te betalen, is dit op jaarbasis natuurlijk erg voordelig. Let goed op jouw zorgwensen om zo een goede en toch voordelige verzekering te kiezen.