Selecteer een pagina

Een wat kleiner kantoor hoeft geen probleem te zijn, vooral als je deze ook op de juiste manier inricht. Zo is een kast in kantoor, misschien wel handig om de nodige spullen in te plaatsen, maar neemt direct ook enorm veel ruimte in beslag. Kies daarom dus hoe je de ruimte in jouw kantoor het beste kan worden gebruikt. 

Analyseer je kantoorruimte

Bij het opnieuw inrichten van je kantoor is het dus belangrijk eerst kritisch te kijken naar de beschikbare ruimte. Wellicht lijkt het wel kleiner omdat het erg donker uitziet of dat er enkele grote meubels in de ruimte te staan. Als voor jezelf duidelijk is met welke factoren de ruimte beter ingericht kan worden, kun je daar op inspelen. 

Gebruik de wanden en hoogte van het kantoor

Om meer kwijt te kunnen is het niet altijd nodig om dus grote meubels weg te zetten. Je kan wel ervoor kiezen hoge meubelen te nemen. Waardoor je de hoogte van het kantoor volledig benut. Daarnaast is de wand ook vaak een ruimte die niet volledig gebruikt wordt. Door hiervoor dus de juiste meubelen te plaatsen kun je gemakkelijk een juiste maat kantoorprinter kopen en deze hierin plaatsen. 

Juiste vloer kiezen 

De vloer van het kantoor speelt een belangrijke rol bij de herinrichting. Als de verkeerde kleur wordt gekozen zal het kantoor namelijk direct vele malen kleiner lijken. De basis hierbij is de kleur van de vloer ongeveer gelijk te houden aan de kleur van de wanden die wordt gebruikt. Op deze manier vormt het kantoor ook daadwerkelijk een geheel. 

Alles moet aanwezig zijn

Het interieur is uiteraard belangrijk om te kiezen, maar allereerst moet wel gekeken worden dat alle apparaten zoals de computer, printer en netwerkaansluitingen aanwezig zijn. Als dat op een gemakkelijke manier bereikt kan worden is de rest van het interieur van belang.