Selecteer een pagina

Iedereen wil altijd graag een zwembad in de tuin hebben, maar waarom is dit nou? Wij hebben een aantal voordelen van een waarom je een zwembad in de tuin voor je op een rijtje gezet.

Drukke plekken

Als je een zwembad in de tuin hebt, hoef je niet meer naar de drukke zwembaden, recreatieplassen of stranden te gaan. 

Je kan gewoon lekker in je eigen tuin een paar baantjes trekken zonder dat er van allerlei zwembadspeeltjes vlak langs je worden gegooid, kinderen die bommetjes doen of aan het duiken zijn en je raak schoppen als ze net achter je boven water komen. Het geschreeuw van ouders die boos worden op hun kinderen omdat de toch te ver in het diepe bad zijn gaan zwemmen. Jongeren die voor de zoveelste keer een voetbal jouw kant op schieten en zeggen dat het per ongeluk ging. 

Een eigen zwembad zorgt voor zoveel meer rust. 

Ontspannend

Een duik in je zwembad is heerlijk na een stressvolle dag werken. Niets is lekkerder als thuiskomen, zwembroek aan, shirt uit en een duik te nemen in het koude water van je eigen zwembad. Hierdoor ontspannen je spieren waardoor je de dag erna weer fris op kantoor kan komen.

Lekker een uurtje of 2 op een luchtbed dobberen en nergens aan denken kan ook heel ontspannend zijn. Zonnebril op, ingesmeerd, strand hoed op en liggen maar.

Natuurlijk nodigt een eigen zwembad ook uit, je kunt in de zomer heerlijk met vrienden of familie gezellige BBQ’s of feesten houden en daarna met z’n allen het zwembad induiken.

Gezondheid

Zwemmen is natuurlijk ook hartstikke gezond. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat zwemmen één van de meest gezonde sporten is. Je traint namelijk spiergroepen zoals: benen, armen, rug en buik. Natuurlijk train je ook gelijk je uithoudingsvermogen. 

De drukkracht is in het water ook enorm verminderd, hierdoor voel je geen schokken in je gewrichten, pezen en banden. Zwemmen is ook een goede beoefening voor mensen met overgewicht of mensen die last hebben van pijn in de gewrichten of pezen.