Selecteer een pagina

de infrarood stralen richten zich direct op het lichaam en daardoor dringt de warmte meteen door tot in de spieren. Daarentegen is de temperatuur in de sauna weer lager dan in bijvoorbeeld de finse sauna. waardoor het een stuk verdraaglijker wordt. Wil je nog meer weten waarom juist een infrarood sauna het ideale wellness element is? Lees dan dit artikel. 

Gemakkelijke calorieën verbranden

Door de directe warmte op je lichaam zweet je harder dan in een normale sauna terwijl de temperatuur juist aangenamer is. Door het vele zweten voert je lichaam gemakkelijk afvalstoffen af. Maar ook verbrandt het calorieën zonder dat je enige inspanningen hoeft te doen. 

Vermindert spierpijn

De infraroodstraling zorgt voor een goede bloedsomloop wat een positief effect heeft op je lichaam. Zo genezen spieren een stuk sneller wanneer je na het sporten gebruik maakt van een infraroodsauna. Dit geldt niet alleen voor de spieren maar ook gewrichtspijnen zullen snel verdwijnen.

Vermindert stress en hoofdpijn

Wanneer je hoge stress ervaart op het werk is een infrarood sauna de ideale oplossing om van die stress af te komen. Deze sauna zorgt ervoor dat je volledig tot rust komt. Symptomen van stress zoals: hoofdpijn, buikpijn en gespannen spieren verdwijnen sneller nadat je lekker in de sauna hebt gezeten. 

Versoepelt de spieren

Een infrarood sauna zorgt er niet alleen dat spieren en gewrichten sneller genezen, het zorgt ook voor een versoepeling van de spieren. Het infrarood licht ontspant je spieren en dat is ook de reden dat veel sporters ervoor kiezen om vaak in een infrarood sauna te gaan. Zelfs voor het sporten werkt het goed. Bijna zo goed dat sporters de warming-up niet perse meer nodig hebben, omdat de spieren al opgewarmd zijn door de infrarood sauna. Bovendien is een infrarood sauna gemakkelijk te installeren en het infrarood licht kun je met een stekker op het stopcontact aansluiten. Wil jij een infrarood sauna elite wellness kopen?