Selecteer een pagina

Veel PC-gestuurde VR-brillen zijn met een kabel aangesloten op een computer. De brillen staan zo in directe verbinding met de grafische kaart van de computer. Zo haal je namelijk de meeste kracht uit de computer. Het nadeel hiervan is dat de kabels zo vaak in de weg zitten. In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je deze bekabeling handig ophangt.

Je zit midden in een 360 graden game, ontworpen door game publishers StickyLock, als je over de rondslingerende kabels struikelt, op de grond valt en het meteen game over is. Of door het draaien van rondjes raakt je headset in de knoop. Dit kan allemaal enorm vervelend zijn en daarom kan het fijn zijn om met een VR kabelmanagement systeem te werken. Deze bevestig je aan het plafond, je kabel laat je er doorheen lopen. Zo heb je geen last meer van vervelende kabels, maar kun je wel fijn gamen. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je de bekabeling makkelijk ophangt.

Stap 1: de plaats van je PC

De kabel van een VR-headset is vaak niet enorm lang, meestal namelijk zo’n 5 meter. Soms kun je dit verlengen, maar dat zorgt vaak voor kwaliteitsverlies. Om toch het meeste uit je kabel te halen, kun je je computer het best zo dicht mogelijk bij de muur plaatsen. Ook kun je de computer het best zo hoog mogelijk zetten. Je voorkomt zo namelijk dat je de kabel eerst naar de muur moet leggen en vervolgens langs de muur naar het plafond. Dit scheelt alweer een flink stuk van de kabel.

Stap 2: plak de stickers op

Een VR-kabelmanagement systeem bestaat uit stickers, katrollen en haakjes. Plak de stickers op het plafond op de plekken waar je de kabel op wilt hangen. Tussen de stickers moet zo’n 30 tot 60 centimeter ruimte zitten. Meestal kom je met zo’n drie stickers wel toe, maar als je afstand of je kabel wat langer is, kan het zijn dat je er meer moet gebruiken.

Stap 3: de katrollen

Als de stickers eenmaal aan het plafond hangen, kun je de katrollen aan de stickers bevestigen. Als je de kabel straks aan de katrollen bevestigt, kun je alle kanten op bewegen. Ze rollen namelijk en schuiven uit als je er druk op zet. Wanneer je dus bijvoorbeeld naar beneden duikt, blijf je niet aan de kabel hangen, maar beweegt deze soepel met je mee.

Stap 4: de kabel bevestigen

Nu haal je de headset kabel los van je VR-bril en bevestig je deze aan de katrollen. Je legt de kabel door de katrollen. Laat bij het laatste katrol wat ruimte over, als er namelijk evenveel spanning op alle katrollen staat, kun je niet comfortabel bewegen en zul je merken dat de laatste kabel aan de headset begint te trekken.